Opći uvjeti korištenja

Opći uvjeti korištenjainternet trgovine Učiona.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonomo zaštiti potrošača i na temelju međunarodnih kodeksa online poslovanja. Internetskom trgovinom toppopusti.com.hr upravlja tvrtka Učiona tradicije i kreativnosti (u daljnjem tekstu “ponuđač”). Savjetujemo vam, da prije upotrebe internetske stranice pažljivo pročitate ove opće uvjete. Prilikom registracije na internetsku stranicu kupac dobije korisničko ime, koje je jednako kao i njegova e-mail adresa i lozinku. Postupkom registracije posjetilac internetske stranice postaje kupaci dobiva pravo kupnje. Samim korištenjem internetske stranice kupac se automatski slaže sa općim uvjetima navedenim u daljnjem tekstu. Članovi internet trgovine imajudostupne posebne pogodnosti kao što su Akcijska ponuda i Posebna ponuda. Svi osobni podaci strogo su zaštićeni. 

Ponuđač zadržava pravo promjene uvjeta na internetskoj stranici bagatela.com.hr bilokada i bez prethodnog obavještavanja. Sve promjene su obvezujuće za kupce; zatovam savjetujemo da redovito pratite Uvjete poslovanja. 

CIJENE 

Sve cijeneu internet trgovini Učiona.hr su navedene u HRK. . Cijene vrijede u trenutku naručivanja narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Ponuda vrijedi do prekida. 

Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je ugovoren u trenutku, kada ponuđačpotvrdi narudžbu (kupac dobije poruku putem elektroničke pošte o statusu Narudžbapotvrđena). Od tog su trenutka sve cijene i drugi uvjeti fiksni, i vrijede kako za ponuđača tako i za kupca. 

NAČINI PLAĆANJA 

  • Plaćanje poduzećem kod dostave 

Kupac plati dostavljaču u gotovini, prilikom dostave narudžbe na adresu kupca. • Plaćanje putem predračuna na račun prodavača 

Narudžbu možete platiti putem predračuna na transakcijski račun prodavača. 

Uplata direktno na naš tekuči račun je moguča samo po predhodnomdogovoru. Uplate koje če biti izvedene bez dogovora, neče biti uvjet za kupovinu. 

TROŠKOVI POŠTARINE 

Prodavač je dužan na temelju narudžbe odabrati i zagarantirati čim niže troškove slanja pošiljke. 

Kupac je dužan snositi troškove slanja narudžbe poduzećem osim u slijedećimprimjerima: 

  • kod narudžbe artikala koji imaju pored opisa napomenu: “poštarina uključena u cijenu” ili “besplatna dostava“; 

NARUDŽBA ROBE 

Kupac može željene artikle naručiti putem telefona, elektroničke pošte ili puteminterneta na internetskoj stranici trgovine. 

Ispravke ili dodatke narudžbi možete nam slati putem elektroničke pošte ili putemtelefona. Podaci o sklopljenom ugovoru ili o ugovorenoj narudžbi pohranjeni su kodtvrtke Učiona itradicije kreativnosti. Kupac može najlakše do ugovora doći prethodnom provjerom putem svoje elektroničke pošte.

POSTUPAK KUPNJE ILI NARUDŽBE 

Prije početka narudžbe, posjetitelj internetske trgovine treba se registrirati kao korisnik. Nakon registracije korisnik može započeti postupak narudžbe. Koraci kupnje/naručivanja: 

  1. korak: Kupac u internetskoj trgovini pronađe željene artikle, odabere njihovu količinu, te ih doda u košaricu. Pokaže se sadržaj košarice, gdje možete kliknuti za završetak kupnje. Tada upišete vaše korisničko ime i zaporku ili se možete ponovoregistrirati. Zatim izaberete željeni način dostave, odaberete način plaćanja, te potvrdite narudžbu. 
  2. korak: Nakon potvrde narudžbe kupac dobiva obavijest elektroničkompoštomda jenarudžba prihvaćena. 
  3. korak: Ako kupac narudžbu ne obustavi, ona ide u daljnju obradu. Kad prodavač pregleda narudžbu, provjeri raspoloživost naručenih artikala, može narudžbu potvrditi ili s razlogom odbiti. Kod potvrde narudžbe trgovac obavijesti kupca putemelektroničke pošte o predviđenom datumu dostave. Ugovor između kupca i prodavačao kupnji naručenih artikala time je neprekidno sklopljen. 

Dodatna objašnjena o kupovini i uporabi svih proizvoda 

Prije uporabe, svaki je proizvod potrebno testirati na za to predviđen način. Ukolikoniste sigurni na koji bi način to napravili, ili niste sigurni da je proizvod siguran za korištenje, te mislite da može učiniti štetu po zdravlje ili okoline, molimo Vas da proizvod ne koristite, te da o tome obavjestite prodavača I vratite mu proizvod. Sve proizvode koje koristite po Vašem nahođenju koristite NA VLASTITUODGOVORNOST. 

Nastojimo napraviti detaljnije i pravilnije opise ispod slika. Unatoč tome, ne možemoVam garantirati da su svi navedeni podaci proizvoda ispod slika točni. 

Slike na stranici su simbolične. 

OBJAŠNJENJE 

Nastojimo napraviti detaljnije i pravilnije opise ispod slika. Unatoč tome, ne možemoVam garantirati da su svi navedeni podaci proizvoda ispod slika točni. 

PREKID NARUDŽBE 

Posjetitelj internetske stranice može narudžbu obustaviti u roku od 2 sata nakon sklapanja narudžbe putem elektroničke pošte ili telefona. 

U elektroničkoj pošti obavezno navedite sljedeće podatke: 

U naslovu poruke: ‘Prekid narudžbe’ 

U sadržaju poruke: a) ime artikla b) ime i prezime kupca c) adresa kupca (adresa isporuke) 

NABAVA ROBE 

Ako je roba raspoloživa na zalihama, trgovac će robu u roku nekoliko dana (najviše 5-7 radna dana) primjereno zapakirati i poslati kupcu na kućnu adresu. Uz naručene artikle kupac dobiva i račun. U izvanrednom slučaju kada robe nema na zalihama, i ona ne bude dostupna u propisanom roku kupac će o tome biti obavješten puteme- maila ili telefona.

Dostava se provodi preko ugovorenog partnera GLS ili Pošte Hrvatske. Dostava vrijedi za područje Republike Hrvatske. Za bržu dostavu ali i dostavu izvan granica Republike Hrvatske potrebno se dogovoriti putem telefona ili elektroničke pošte. 

PROPISI O PREKIDU/OBUSTAVI UGOVORA – POSTUPAKŽALBEU skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, stranka može u roku od 14 dana nakon primitka pošiljke (na kontaktni e-mail:krugovikreativnerazmjenecro@gmail.comjaviti da obustavlja ugovor ili narudžbu, bez prethodnog obrazloženja svoje odluke. Jedini trošak, koji kupac snosi u slučaju obustave ugovora, jest neposredni trošak vraćanja robe (trošak poštarine plati kupac). Potrošač treba robu vratiti prodavačunajkasnije u roku 30 dana nakon poruke o prekidu ugovora. Preporučujemo, da nas prije povratka robe obavijestite na adresu elektroničke pošte, da se dogovorimo o najboljem načinu vraćanja narudžbe. Pošiljke sa otkupninom ne prihvaćamo. Propis o prekidu ugovora i povratu naknade sukladno s 43. člankom ili obavijest akotog prava nema – u slučaju obustave ugovora tvrtka je dužna odmah ili najkasnije uroku 14 dana nakon zaprimanja obavijesti o prekidu ugovora vratiti sve primljene uplate. Ako je kupac već primio robu i odustane od ugovora, dužan ju je vratiti ili izručiti tvrtki ili osobi, koju je tvrtka ovlastila za primanje robe odmah ili najkasnije uroku 14 dana nakon obavijesti o obustavi; osim ako tvrtka ponudi, da sama preuzme vraćenu robu. Računa se da je kupac pravovremeno vratio robu samo ako ju pošalje prije isteka roka od 14 dana. 

Tvrtka može zadržati povrat primljenih uplata do preuzimanja vraćene robe ili dokpotrošač ne dostavi dokaz, da je robu poslao natrag. Osim u slučaju da tvrtka ponudi mogućnost, da sama preuzme robu. 

UPOZORENJE!Mogućnost obustave ugovora NE vrijedi za pravne osobe. Kupac koji prekine ugovor ili narudžbu, treba robu vratiti neoštećenu u originalnompakiranju i u nepromijenjenoj količini. U slučaju da je ustanovljeno da je nastalo fizičko oštećenje robe ili da količina ne odgovara izvornoj – kupac je dužan nadoknaditi nastalu štetu. 

Obustavu ugovora nije moguće izvršiti u navedenim slučajevima: • ako je roba oštećena, zaprljana ili su vidljivi znakovi uporabe (fizička oštećenja, stiks tekućinom); 

  • ukoliko uređaj ili programska oprema sadrži podatke, slike, postavke kupca; • ukoliko je dodatna oprema, upute za korištenje, te pripadajuća programska opremauništena, prljava ili nedostaje (ili je prelomljen sigurnosni pečat) uključujući i garancijski list. 

Potrošač može prije konačne potvrde narudžbe provjeriti pravilnost te narudžbe; gdjemu je omogućen kompletan pregled narudžbe uključujući količinu i cijenu, te mogućnost ispravaka pogrešaka. Tek potvrdom tog koraka potvrđuje se izvršavanje narudžbe. 

STVARNA GREŠKA 

Kada je greška stvarna? U slučaju kad: 

Artikl nema svojstva, koja su potrebna za njegovu normalnu upotrebu ili za promet Artikl nema svojstva, koja su potrebna za posebnu upotrebu, za koju ga kupac kupuje, a prodavač je bila znana ili bi trebao znati za nju. 

Artikl nema svojstva ili kvalitete, koje su bila izričito ili prešutno dogovorene ili ugovorene.

Kada je prodavač izručio artikl, koji ne odgovara uzorku ili modelu, osimako je uzorak ili model bio pokazan samo za informativne svrhe. 

Kako se provjerava prikladnost artikla? 

Provjerava se u usporedbi sa drugim, netaknutim artiklom iste vrste, ali i sa izjavomproizvođača ili deklaracijom na samom artiklu. 

Kako se može prijaviti stvarna greška? 

Kupac nas treba o mogućim stvarnim greškama obavijestiti zajedno sa točnimopisomgreške u zakonski dogovorenom roku. Kupac nam treba omogućiti i pregled artikla. Propise i pravo prijave stvarnih greški preciznije uređuju odredbe u Zakonu o zaštiti potrošača. 

POVRAT NOVCA 

Ako je kupac od narudžbe ili ugovora odustao sukladno s uvjetima za prekid, prodavač mu je dužan vratiti novac putem transakcijskog računa najkasnije u roku14dana nakon primitka artikla. Ne provodimo gotovinski povrat novca. 

GARANCIJA 

Artikli imaju garanciju ako je tako navedeno na garancijskom listu ili na računu. Garancija je važeća ako je upotreba bila u skladu sa uputama na garancijskomlistui artikl vraćen zajedno sa računom. Informacija o garanciji je navedena i na stranici gdje je artikl prezentiran. Ako informacije o garanciji nema, artikl nema garancije ili podatak u tom trenutku nije poznat. U tom slučaju kupac može kontaktirati prodavača, koji će predočiti ažurirane informacije. Garancija vrijedi samo za “skrivene” greške, koje nastaju bez utjecaja korisnika. Garancija ne vrijedi ako prodavač utvrdi da je došlo do mehaničkog oštećenja ili kod stika sa tekućinom. 

Proizvod će se zamijeniti novim u slučaju da servis ili popravak nije moguć. Proizvodćemo proslijediti na ovlašteni servis, gdje će popraviti nastale greške ili oštećenja. Pored svakog proizvoda ili garancijskog lista navedena je adresa ovlaštenog servisera. 

MIŠLJENJA/KOMENTARI KORISNIKAMišljenja ili komentari korisnika i recenzije artikla koje kupci napišu, dio su funkcionalnosti trgovine koje su namijenjene korisničkoj zajednici. Ponuđač omogućuje da mišljenja napiše bilo koji registrirani korisnik trgovine, kao i da ih ponuđač pregleda prije konačne objave. Ponuđač neće objaviti mišljenja ili postove koji su na bilo koji način uvredljivi, opsceni ili prema mišljenju ponuđača ne nude koristi drugim korisnicima ili posjetiteljima. 

Iznošenjem mišljenja ili komentara korisnik se izričito slaže s uvjetima upotrebe i ponuđaču daje dozvolu za objavu dijela ili cijelog teksta u svim elektroničkimi drugim medijima. Ponuđač ima pravo sadržaj teksta upotrebljavati neograničeno vrijeme i za bilo koje namjene, koje su u poslovnom interesu ponuđača, uključujući objavom u reklamama ili drugim vidovima marketinškog komuniciranja. Autor mišljenja/komentara istovremeno izjavljuje i garantira, da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava na napisano mišljenje i komentare te da sva prava neisključivo i bez vremenskih ograničenja prenosi na ponuđača.