Tinktura gospine trave

Tinktura gospine trave – kraljice za ženske bolesti, po čemu je i dobila ime. Poznajemo ju još i pod imenom kantarion, a ulje od ove prekrasne livadne biljke od davnina se koristi za zacjeljivanje i najtežih rana i kožnih oboljenja.

Gospina trava vrlo je korisna u balansiranju serotonina u tijelu te održavanju raspoloženja stabilnim, liječi poremećaje sa spavanjem, otklanja umor, bezvoljnost i melankoliju.

Djeluje na hormonalni balans, pa tako pomaže u PMS-u i menopauzi, osobito ako patimo od stalnih promjena raspoloženja. Uklanja menstrualne bolove i grčeve, liječi anemiju i korisna je u tretmanu svih ženskih bolesti.

Liječi depresivna stanjai nesanicute sve simptome istih kao što su kroničan umor, poremećaj spavanja, anksioznost i slično. Popravlja raspoloženje, a glavni spoj sadržan u gospinoj travi – hipercin – osigurava da se od korištenja ove biljke ne događaju nikakve nuspojave i nema opojan utjecaj na središnji živčani sustav.

Koristi se kod liječenja raznih ovisnosti, pogotovo od sintetičkih antidepresiva koji često izazivaju opasne ovisnosti te tako postižu kontraefekt.

Osim toga, gospina trava ima antibakterijsko, antigljivičnoi antivirusno djelovanje, te djeluje protuupalno i pomaže lijepom i zdravom izgledu kože.

Zapremina: 50 ml.

Upotreba: 3x 15 kapi dnevno u čašu vode, soka ili čaja.

100.00 Kn