Tinktura jabuke

Tinktura jabuke, ukusne i ljekovite kraljice jeseni i zime za koju se ne kaže bezveze da tjera doktora iz kuće – u brojnim se kulturama smatra eliksirom života, a prisutna je u svakoj mitologiji, pa i u Bibliji.

Od davnina koriste se ljekovita svojstva ove mirisne ljepotice, a “rumena poput jabuke” omiljen je prišivak lijepim djevojkama na našim prostorima.

Jabuke su bogate vlaknima, i to raznim vrstama kao što su celuloza, pektin i lignin – oni smanjuju štetan kolesterol i sprječavaju nastanak srčanih bolesti. Pektin, poznat kao vlakno zgušnjivač, vrlo je pogodan u kuhanju džemova i marmelada jer prirodno zagrijavanjem zgušnjava masu koja se kuha.

Jabuka pospješuje probavu jer sadrži i razne kiseline – mliječnu, limunsku i jabučnu. Obiluje vitaminima C, A, E, K i B te mineralima fosforom, željezom, kalijem i magnezijem.

Odlična je za opskrbu organizma energijom, razbistruje um te sprječava umor, ali osigurava miran i ugodan san.

Jabuka je odličan saveznik u mršavljenju, a taninska kiselina iz jabuke pospješuje metabolizam te sprječava taloženje masti u jetri. Također, kalij kojega posjeduje potiče izbacivanje tekućine iz organizma.

Uz sve brojne dobrobiti, jabuka sadržava i serotonin, hormon sreće, pa je zajamčeno da će vam jedna jabuka popraviti raspoloženje (a da ne govorimo o ovoj divnoj, koncentriranoj tinkturi).

Naše su tinkture od jabuke izrađene od čistih domaćih, ekoloških i neprskanih jabuka čiju koru nismo gulili jer – kao što znamo – kora ima i do 6 puta više hranjivih tvari i vitamina nego plod, a sadržaj pektina je u kori također vrlo izražen.

Kora jabuke također sadrži ursoličnu kiselinu koja regulira razinu kolesterola i šećera u krvi, te jača i štiti mišiće tijela od propadanja.

Zapremina: 50 ml.

Upotreba: 3x 15 kapi dnevno u čaši vode, soka ili čaja.

100.00 Kn