Tinktura majčine dušice

Tinktura majčine dušice ili divljeg timijana.

Ova ljekovita samonikla biljka od davnina koristi se za razne probavne tegobe i crijevne parazite, a u narodu ju još nazivaju i vrisak, babina duša, divlji bosiljak i čabrac.

Cvjetovi i listovi, ljekoviti dio biljke, bogati su vitaminima Ci A.

Ova je biljka antispazmodik, antiseptik i diuretikte dokazano snažno djeluje protiv gljivica i bakterija, u čemu joj pomažu aktivne tvari timol i karvakrol.

Također, majčina dušica, što joj i samo ime sugerira prijateljica je žena, pomaže srcu i krvnom tlaku, strahovima i anksioznosti te menstruacijskom ciklusu i migrenama.

Ublažava menstrualne bolove te tegobe s nadutošću, može smanjiti i bolove u dojkama tijekom menstruacije.
Pomaže kod vaginalnih infekcija i infekcija usne šupljine zbog svojeg protugljivičnog djelovanja.

Pomaže kod raka dojke te sprječava razmnožavanje stanica ove vrste karcinoma, a pomaže i kod anemije i jačanja imuniteta.

Dokazala se korisnijom od svih drugih proizvoda za liječenje akni te pridonosi mladolikom izgledu kože, može se u obliku obloga primijeniti i na kožna oboljenja poput ekcema.

Umiruje živčani sustav – karvakrol pospješuje dobro raspoloženje, ublažava anksioznost i depresiju, a može pomoći i kod klaustrofobije.

Rastvara sluz te pospješuje njeno izbacivanje, ima jaku moć dezinfekcije pa je vrlo prikladna za liječenje prekomjerne sluzi u dišnim organima. Pomaže i kod nesanice kod djece i odraslih.
Liječi i blijedoću i slabokrvnost, a u tu se svrhu može miješati s koprivom.

Zapremina: 50 ml.

Upotreba: 3x 15 kapi dnevno u čaši vode, soka ili čaja.

100.00 Kn