Tinktura medvjeđeg luka

Tinktura medvjeđeg luka ili crijemuša – omiljene poslastice pospanih medvjeda kada se u proljeće počnu buditi iz dugog zimskog sna.

Listovi ove ljekovite biljke koju među prvima nalazimo ispod snijega početkom proljeća sadrže čak 14 puta više vitamina C na 100 grama nego što sadrži limun! Kao takav, ova je biljka savršena za rani proljetni detoks te ga je poželjno konzumirati u raznim oblicima dok je svjež, ali kada nije – tu su tinkture.

Medvjeđi luk može utjecati na smanjenje krvnog tlakate djeluje slično kao i bijeli luk, samo što je djelovanje medvjeđeg luka dokazano jače.

Ova divna šumska biljka povećava apetit, potiče izlučivanje probavnih žlijezda, jača motorne finkcije crijeva te blagotvorno djeluje na poboljšanje čitavog probavnog sistema.

Ima baktericidno, fungicidno i antiskorbutično djelovanje.

Također, zbog visokog sadržaja eteričnog ulja, ima protuparazitsko i antimikrobno djelovanje, čisteći naša crijeva od svih nataloženih mikroorganizama koji bi mogli kompromitirati našu probavu.

Koristi se kod groznicaveć tisućama godina u narodnoj medicini, te je za vrijeme epidemija proglašen korisnim lijekom protiv kuge, kolere i drugih zaraznih bolesti.

Infuzija medvjeđeg luka liječi od groznice, kašlja, bronhitisa, reume i išijasa.

Spriječava nakupljanje kolesterola u krvi, snižava krvni tlak i normalizira metabolizam – osobito u obliku tinkture na sebe veže masnoće u krvi i čisti od LDL kolesterola.

Liječi sve staračke tegobe jer pospješuje rad crijeva te liječi akutne i kronične proljeve, lijenost crijeva i krutu stolicu. Može pomoći s katarom pluća i povezanim tegobama disanja, a preporučuje se i u slučaju vodene bolesti i tuberkuloze.

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Zapremina: 50 ml.

Upotreba: 3x 15 kapidnevno u čaši vode, soka ili čaja.

100.00 Kn