Tradicionalna krema – Sandal-jojoba

Krema tradicionalne recepture od eteričnog ulja sandalovine i jojobe.

Eterično ulje sandalovine od davnina se koristi u drevnim kulturama zbog svojih antiseptičkih i protuupalnih svojstava. Umirujuće djeluje na sve vrste infekcija, a može pomoći i kod upale mozga te probavnog, živčanog i krvožilnog sustava, kao i organa za izlučivanje.

Opušta mišiće, živce i krvne žile, te tako pomaže kod bolova i umora.

Čest je sastojak kozmetike zbog svog zamamnog mirisa, ali i iznimnog djelovanja. Potiče stezanje kože koju prirodno hidratizira bez osjećaja ostatka masnoće. Umiruje nadraženja i pomaže u regeneraciji oštećenog tkiva, čisti pore, ublažava ubode insekata, rane, upale i prištiće, a na koži ostavlja osjećaj svježine i ugode.

Ima i dezinfekcijsko djelovanje te efikasno odbija kukce i uništava mikrobe, a zbog toga je i siguran za nanošenje na rane kako bismo se zaštititli od infekcije.

Ovo čudotvorno ulje, u kombinaciji s jojobom daje kremu izvanrednih svojstava.

Molekularna struktura jojobe slična je sebumu kože, što pomaže u borbi protiv akni. Djeluje protiv strija, iziritirane kože te crvenila nakon depilacije.
Štiti od sunca ili hladnoće, vlaži kožu i tako smanjuje pojavu bora. Brzo prodire u kožu pa, kao i sandalovina, ne ostavlja osjećaj pretjerano masne kože – samo ugodne hidratacije i elastičnosti.

Sastav: ulje/vosak jojobe, djevičanski pčelinji vosak, esencijalno ulje sandala.

Zapremina: 50 ml.

 

250.00 Kn